Voetgangersbrug station Helmond

Meulendijks Helmond heeft de fiets- voetgangersbrug die bij het nieuwe station in Helmond ligt compleet behandeld. De brug is zo groot dat er een speciale deur voor gemaakt is omdat deze anders niet te vervoeren was. 

De brug is in 6 delen aangekomen op de locatie in Helmond en zijn per 2 delen bij Meulendijks aan elkaar gelast en vertrokken als 3 delen naar de eindbestemming.

De eerste 2 grootste delen hebben een gewicht van 24 ton per stuk. Oskomera is de fabrikant van de voetgangersbrug. Omdat de in totaal 3 delen te breed zijn om van Deurne naar Helmond te transporten is besloten de brugdelen bij Meulendijks in elkaar te lassen waarna de brug compleet behandeld kan worden.

Het eerste deel is zelfs zo groot dat we aan iedere zijde maar enkele centimeters speling hebben tijdens het transporteren naar buiten. Haegens Kraanverhuur uit Elsendorp is ingeschakeld om de brugdelen te transporten. Het eerste deel van de brug is veruit het grootste object dat bij Meulendijks behandeld is. Met een gewicht van bijna 50 ton een breedte van 7.6 mtr. en een lengte van 25 mtr. is het een erg speciaal object.

Het 2e en kleinste deel van de brug met een lengte van 16 mtr. breedte 7.1 mtr. en gewicht van 30 ton, komt zonder problemen naar buiten en is een aantal dagen opgeslagen bij Boerenbond Deurne de buurman.

Op het 3e en laatste deel zit enorm veel druk, omdat dit deel pas woensdagmiddag aan is gekomen en donderdag de week erop weer weg moet en nog volledig aan elkaar gelast moest worden.

Zie hieronder de foto's.

Voetgangersbrug station Helmond, Eerste deel wordt afgeleverd voor behandelingVoetgangersbrug station Helmond, Eerste deel onbehandeldVoetgangersbrug station Helmond, In elkaar lassen van het eerste deelVoetgangersbrug station Helmond, Aanbrengen van antisliplaagVoetgangersbrug station Helmond, Oplegger onder de brug manoeuvrerenVoetgangersbrug station Helmond, Oplegger onder de brug manoeuvrerenVoetgangersbrug station Helmond, Bijna buiten door de speciaal gemaakte deurVoetgangersbrug station Helmond, Brugdeel manoeuvreren naar achter waar deze 3 weken opgeslagen werdVoetgangersbrug station Helmond, Plaatsen van het brugdeel op locatieVoetgangersbrug station Helmond, Brugdeel op locatie geplaatst