Natlakken of verf spuiten

Naast poedercoaten, bieden we bij Straal- en Conserveringsbedrijf Meulendijks Helmond B.V. ook de meer traditionele manier van conserveren: verf spuiten, oftewel natlakken

Technieken voor verf spuiten of natlakken

Voor ieder voorwerp of machine bestaat een verfsysteem. Het ene verfsysteem dient om een product te verfraaien terwijl andere systemen dienen voor het beschermen van materialen met verschillende verf lagen die over elkaar heen worden gespoten, elk met andere eigenschappen. Zo kan de ene laag zorgen voor de hechting van de overige verflagen en de andere voor de gewenste weerstand tegen de elementen. De toplaag die wordt aangebracht zorgt over het algemeen alleen voor een fraaier beeld en is niet zo corrosie bestendig als de lagen eronder.

De verfsystemen die worden aangebracht zijn steeds meer gericht op de soort belasting die de verf te voorduren krijgt. Meulendijks werkt vooral voor Offshore en Petrochemische bedrijven waar papierwerk en rapportage zoals NORSOK een belangrijke zaak is. Omdat het onderhoud steeds duurder wordt willen steeds meer bedrijven het onderhoud zo lang mogelijk uitstellen door een goede conservering. 

Airless spuiten

Bij airless spuiten wordt de lak of verf op druk gebracht door een lucht aangedreven vloeistofpomp die de de verf op enkele honderden bar druk zet. De dikte van de laag die wordt aangebracht gaat tot tienden van millimeters.

Beker spuiten

Bij beker spuiten zit de lak of verf in een reservoir of beker en wordt door de venturi van lucht meegezogen en uit het spuitpistool gepoten. Samen met de lucht vormt de verf een nevel die op het materiaal wordt gespoten. Op deze manier kunnen auto's of kleine onderdelen worden gespoten. De verflaag bij beker spuiten is relatief dun.

Electrostatisch spuiten

De electrostatische spuit methode is een methode die gebruikt wordt bij het aanbrengen van een dunne verflaag op een oppervlakte. Een nadeel van dit proces is dat de verf uit de hoeken gestoten kan worden door de electrostatische lading.

Natlakken of verf spuiten is wereldwijd de meest toegepaste conserveringsmethode om materialen te voorzien van een verfsysteem dat het materiaal tegen corrosie beschermd. Denk hier bijvoorbeeld aan grote objecten zoals containerschepen en vrachtwagens, tot de kleinste voorwerpen die we dagelijks gebruiken als pennen of de klink van een deur.

Maximale afmetingen

Bij Meulendijks Straal- en Conserveringsbedrijf Helmond B.V. bestaat de mogelijkheid om grote objecten te behandelen. Verf spuiten of natlakken kan tot de volgende specificaties:

Voor grote objecten is het ook mogelijk om deze op locatie te conserveren.

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact op voor meer informatie.

Natlakken, Frame behandeld d.m.v. 2 lagen spuitwerkNatlakken, Puinbreker, ter plaatse bij de klant gestraald vervolgens vervoerd en binnen gespoten Natlakken, Chassis natlakkenNatlakken, Oude jaguar met primer gespotenNatlakken, Chassis rioolzuigwagen afgelaktNatlakken, Tank rioolzuigwagen in- en uitwendig gepoedercoat, daarna in beschermende rubber- laklaag gespotenNatlakken, Sloep gestraald, geschoopeerd en in 3 lagen gespotenNatlakken, Jacht, geplamuurd en gespotenNatlakken, Gespoten ventilatie onderdelen voor HeinekenNatlakken, Gespoten machineframeNatlakken, Gespoten vaten voor chemische industrieNatlakken, Diverse gespoten gasunits voor de chemische industrieNatlakken, Heaters epoxieprimer gespoten en op diverse plaatsen polyurethaan afgelaktNatlakken, Gespoten framesNatlakken, Heaters (gespoten) voor de chemische industrieNatlakken, Lodor volledig gerenoveerd (gestraald en in 2 lagen gespoten, epoxie primer en polyurethaan)Natlakken, Natlakken, Verschillende onderdelen gespoten in diverse kleuren