Geschiedenis 34 jaar

In 1980 zijn de gebroeders Meulendijks, toen nog het duo Frits en Rini begonnen in een koeienstal. Ze werkten vooral voor boeren en de gemeente. De straalcabine was in de koeienstal gebouwd en de spuitplaats was buiten in de open lucht. Toch werd er al van alles gespoten, van waterhaspels tot veeopleggers.Toen ze in 1986 van de gemeente te horen kregen dat ze op deze locatie geen werkzaamheden meer mochten uitvoeren moesten ze op zoek naar iets anders. Ze zijn toen verder gegaan in mobiel conserveren. Vooral silo’s bij de boeren aan huis maar ook afzuiginstallaties, voor o.a. de hout industrie, werden behandeld.

Toen ze het eerste stuk grond kochten op de Ringdijk in Helmond in de regio van Eindhoven, Noord Brabant ging het snel. Er werd meteen een hal gebouwd met een erg grote straal- en schoopeercabine. Daarnaast werden er kantoren, een grote spuitplaats en een glasparelcabine gerealiseerd. Toen het 2 jaar later alweer te klein werd, besloten de gebroeders om een stuk aan de hal te bouwen. In totaal zou de hal dan 20 meter langer worden. Er werd ook een nieuwe spuitcabine gebouwd en in 1994 een grote poedercoatlijn.

In 2002 scheidden de wegen van de gebroeders zich en heeft Frits alleen het bedrijf voortgezet. Een jaar later toen ook de poedercoatlijn weer te klein werd brak Meulendijks de spuitcabine af en breidde de poedercoatlijn uit. In 2003 werd de tweede hal gebouwd. Hierin zou een nieuwe glasparelcabine komen en een grote spuitplaats. In 2007 er een derde nieuwe grote hal gebouwd.In 2008 besloot Meulendijks Straal- en Conserveringsbedrijf Helmond B.V. een nieuwe straal- en schoopeercabine te bouwen die van alle gemakken was voorzien. Eind 2009 werd deze in gebruik genomen en werd de oude afgebroken.Ook werd in 2009 de 40 jaar oude mobiele straaloplegger flink onderhanden genomen en kreeg deze weer een nieuwe opbouw. Dit is nog steeds dezelfde oplegger als waar het allemaal mee begonnen is.

Het jaar 2010 werd goed begonnen met zoon Rick Meulendijks, hij nam een deel van de aandelen over van zijn vader Frits Meulendijks om zo mee te draaien binnen het bedrijf. In dit jaar gingen we een van de mooiste projecten aan die we tot nog toe hebben mogen realiseren, dit betreft de Wellness Boot. Verder werd er in dat jaar een nieuw ophangstation gebouwd en werd er een straalmachine aangekocht. Deze moet echter nog geïntegreerd worden in het transportsysteem binnen het bedrijf.

Geschiedenis, Frits Meulendijks begonnen met stralen op plank aan stuk touw. Geschiedenis, Afzuiginstalatie gestraald en genatlaktGeschiedenis, Mobiele straalunit (32 jaar geleden)Geschiedenis, Waterhaspel na het stralen. Geschiedenis, Hal 1 in aanbouw Geschiedenis, PoedercoatcabineGeschiedenis, Hal 2 in aanbouwGeschiedenis, Rick Meulendijks (l) en Frits Meulendijks (r)